Nieuws

3 juli 2023

IN MEMORIAM

Ton van der Reijden

1939   -   2023


Ons heeft het droeve bericht bereikt dat onze oud-buurman Ton van der Reijden is overleden. Ton is ook één van de eerste bewoners geweest van de Waterbieskreek.

De laatste jaren kwakkelde Ton al met zijn gezondheid en besloot hij samen met zijn vrouw Truus te verhuizen. Op 22 april 2020 was het officiële afscheid. (zie hier). Dat deed hem en Truus veel pijn, immers de Waterbieskreek was een geliefde straat voor hen om in te wonen. 


Iedereen gaat prettig met elkaar om en vanaf het begin was er een band onder de bewoners. Ook verjaardagen werden op gezellige wijze met elkaar gevierd of andere feesten die tot in de late uurtjes doorgingen. Ook de buurtfeesten (zie ook de foto’s elders op de website). Ruim 40 jaar geleden bouwden de bewoners een leuke buurt op en ook de kinderen konden opgroeien in een aangename omgeving met veel groen en speelmogelijkheden. 


Ook het speeltuintje wordt tot op heden ten dage nog steeds druk bezocht, ook door mensen “van buiten”. Zo zat ik samen met Ton 40 jaar geleden op het bankje bij de speeltuin en keken naar de spelende kinderen. Ton draaide een sjekkie en zei opeens:”Zie je ons straks hier nog zitten op onze oude dag? Allebei een peukie roken en een wandelstokje ernaast?” Het was toen even gekscherend spotten met onze toekomstige ouderdom. Ton stopte na jaren met roken vanwege de gezondheidstoestand en we hebben samen niet meer op onze oude dag op het bankje kunnen zitten. Overigens is intussen in de speeltuin ook een rookverbod van kracht,  dus concluderend waren we geen echte “zieners” te noemen. 


Ton was ook mijn directe buurman. In al die jaren is er geen onvertogen woord gevoerd of heeft er geen enkel vervelend incident plaats gevonden. Ook was er overleg als er iets gezamenlijks moest worden georganiseerd. Uiteraard zijn er nog talrijke anekdotes te vertellen. Ook u kunt hieronder eventueel, indien u daar behoefte aan heeft, nog een berichtje plaatsen in het Condoleance Register.

Ton voelde zich thuis het best op zijn gemak en Truus was altijd bij hem. Kort na de verhuizing overleed Truus en ging hij alleen dapper verder. Hij heeft echter ook nu de strijd op moeten geven.

Ton & Truus in hun nieuwe appartement. 

Moge zij rusten in vrede.

Pentekening door Ton van der Reijden

(boerderij ouderlijk huis van Truus in Culemborg)

©2006-2024 - waterbieskreek.nl

contactadres