Johan van Voortthuijzen heeft in diverse radioprogramma's talrijke consulten gegeven.
Hij is ook bestuurslid van De Bergkristal.

Johan van Voorthuijzen is op 22 april 1962 in Leiden geboren. Reeds op jonge leeftijd werd hij geconfronteerd met zijn paranormale begaafdheid. Johan begreep dat er meer was tussen hemel en aarde. Als jong volwassene begon Johan te groeien in het werk als paragnost. Momenteel houdt hij zich voornamelijk bezig met zaaloptredens door heel Nederland. Zijn voornaamste drijfveer is de mensen kennis te laten nemen van het paranormale. Zijn optredens brengt hij op een ontspannen, concrete en eerlijke manier. Hij stelt deze voorwaarde niet alleen aan zijn gastheren, maar vooral ook aan zichzelf, omdat hij naar een optimaal resultaat streeft en zijn medemens ten dienste wil zijn. De uiteindelijke bedoeling van Johan is om iedereen duidelijk te maken dat er meer bestaat dan alleen maar het aardse leven. Daarnaast gelooft hij sterk in de leer van de reïncarnatie. In begrijpelijk Nederlands probeert hij de mensen in de zaal een beeld te geven van zijn waarnemingen en hoe men met het paranormale vermogen kan omgaan. Door zijn specifieke manier van optreden wordt het paranormale werk tastbaar en ontdek je snel dat Johan zijn wil aan niemand wenst op te leggen, Hij probeert zijn waarnemingen aan de mensen over te dragen en bedeelt zichzelf daarbij een bescheiden rol toe als intermediair. Iedereen is vrij om zelf een eigen interpretatie aan de waarnemingen te geven, hoewel deze meestal helder genoeg zijn. Zijn waarnemingen komen van zijn 'helpers' en komen op een spontane wijze. Daarom is vooraf nooit te bepalen wie tijdens zijn optreden aan de beurt zal komen.

Tijdens zijn optreden vertelt Johan op een boeiende wijze over zijn werk en zijn helpers. Regelmatig getuigt hij ook van zijn humoristische inslag, zodat van enige geheimzinnigheid geen sprake is. Een avond met Johan vergeet men dan ook niet gauw.

Zijn vermogen om paranormale waarnemingen te doen groeit nog steeds Na elk optreden zijn de reacties enthousiast en ondertussen is zijn agenda overvol geraakt. Zijn allergrootste wens is om met dit werk door te mogen gaan. Aan zijn bewonderaars zal het niet liggen. Alleen al het feit dat Johan geen commerciële paragnost is zet menigeen aan het denken. Uitsluitend voor verenigingen op het spritueel en paranormaal gebied is Johan werkzaam. Johan heeft het voor individuele consulten en contacten met particulieren helaas te druk.

Johan van Voorthuijzen