Welcome to Eddie

always in extasedoor Eddie Baantjerij


interim wethouder, kandidaat burgemeester,

politiek bestuurder van formaat, mensenkenner

van formaat en voorstander van een feestgemeente

Bijster Spoor


De Columbia is niet meer. Zeven astronauten zijn geveld door een fractie van het onmetelijke schroot dat door de supermachten in onze aardse schil is gedumpt. De jonge ontdekkingsreizigers werden door onze machtige dampkring ontzield. Hun gezinnen waren in Cape Canaveral getuige van de vrije val en werden gestort in een immens verdriet. Het was de vervuilde aura van onze blauwe planeet die huilend terugsloeg, omdat haar zilveren krans dreigde onder te gaan als een ongezeemde broeikasruit. Het was nog maar een kleine waarschuwing, verzekerde de aura de geleerden in het controlecentrum die geconfrontreerd werden met een abrupt einde van het miljarden kostende project. “Als jullie zo doorgaan loopt het slechter af”, had de zilveren krans richting aarde geroepen. 

“A hundred thousand billion dollars”, hoorde ik op CNN mompelen, “and we will go on”, schreeuwde een Texaan vanuit zijn buitenhuis nog voordat de oorlog met Irak en Korea was begonnen. Wubbo Ockels verdedigde het bedrag diezelfde avond nog in een TV-zending door belangwekkende uitvindingen toe te schrijven aan dit niet uit te spreken bedrag. Overigens waren de aandelen die dag opnieuw met procenten gekelderd, de goudprijs gemanipuleerd door de FED gestegen en in Suriname was het brood weer op de bon. In Leiderdorp werden plannen gesmeed om aparte fietsbanen op de Mauritssingel aan te leggen en de afgelopen weken heb ik voor 200 euro het internet afgesnord op zoek naar de goedkoopste ziekenfondspremie voor mijn werkeloze buurman.


Allentown


Well we're living here in Allentown

And they're closing all the factories down

Out in Bethlehem they're killing time

Filling out forms

Standing in line


Well our fathers fought the Second World War

Spent their weekends on the Jersey Shore

Met our mothers in the USO

Asked them to dance

Danced with them slow


And we're living here in Allentown

But the restlessness was handed down

And it's getting very hard to stay


Well we're waiting here in Allentown

For the Pennsylvania we never found

For the promises our teachers gave 

If we worked hard

If we behaved

So the graduations hang on the wall

But they never really helped us at all

No, they never taught us what was real

Iron and coke

And chromium steel


And we're waiting here in Allentown

But they've taken all the coal from the ground

And the union people crawled away


Every child had a pretty good shot

To get at least as far as their old man got

But something happened on the way to that place

They threw an American flag in our face


Well I'm living here in Allentown

And it's hard to keep a good man down

But I won't be getting up today

And it's getting very hard to stay

And we're living here in Allentown


BillyJoel

©1981 Joel Songs (BMI)


Ondertussen stropen in Argentinië en Israel nog steeds bejaarde mensen de vuilnisbakken af op zoek naar iets eetbaars. In de Boterhuispolder en op De Kleine Zandput worden villa’s gebouwd en Arafat wacht met trillende handen in zijn doorzeefde slaapkamer op een herstelde telefoonlijn en schoon ondergoed. Michael Jackson, die doorgaans zijn kinderen uit een raam laat bungelen, was terug bij hen in bed gekropen en een 63-jarige autoriteit uit de popscene scheen in zijn huis een vrouw te hebben vermoord. In Rotterdam werd niet lang daarna een 13-jarige jongen vanwege sneeuwballengooien doodgeschoten. En nu Randstad uitzendbureau het weer mogelijk maakt dat er op de scholen Franse les kan worden gegeven, omdat het ministerie van onderwijs de weg is kwijtgeraakt, heb ik, als kandidaat burgemeester, besloten nog even te wachten met het uitroepen van Leiderdorp als feestgemeente. Het spoor is voorlopig even bijster, maar als de oorlog is uitgebroken, de koersen weer stijgen, de woningnood verder is opgevoerd en het ruimtevaartprogramma weer is hervat, zal alles weer normaal zijn en kunnen we de feestverlichting weer van zolder halen. 


Eddie

copyright Ton de Vrind Photography © 1995-2024