Welcome to Eddie

always in extasedoor Eddie Baantjerij


interim wethouder, kandidaat burgemeester,

politiek bestuurder van formaat, mensenkenner

van formaat en voorstander van een feestgemeente

LIVE  RADIO  SUNLITE

De laatste loodjes


Lieve burgers,


Het duurt niet lang meer en dan zal mijn karwei in dit dorp geklaard zijn. Straks zijn alle grote werken afgerond en laat ik het kippen- en duivenhokwerk aan mijn opvolgers over. 

Het is jammer dat de gekozen burgemeester ter ziele is gegaan, anders was ik nog wel met de IJsvogel op toernee gegaan. Dan hadden we het voor de burgers in ons dorp kunnen uitvechten wie hier nu de baas is in dit dorp. Maar het geeft niet, gelukkig heb ik nu meer tijd om mijn politieke kookboek eens af te maken. Voordat ik het bij Verhagen laat drukken wil ik u wel alvast een kijkje in de keuken gunnen. Tot die tijd ben ik moeilijk bereikbaar.


Men neme……..

Een maagdelijke polder, legt er een N11 in, onder een strakblauwe lucht, met aan weerszijden maagdelijke molens, maagdelijke koeien en bouw een ondergrondse HSL onder het halfhoge gras. Bevolk het zwarte asfalt met verkeerslichten en snelle bolides, maar vergeet vooral de flitspalen niet.


Men neme……..

Een maagdelijke polder, met uitzicht op groene verten met daarachter de Kaag en vrolijke zeilboten. Omzoom het met de Dwarswetering, De Zijl en groene sportvelden. Plaats een mast van 30 meter in het midden, maar vergeet vooral de woontorens aan de Zijl niet om het beeld in evenwicht te brengen.


Men neme……..

De ontstane metamorfose. Hak de weg naar Leiden in tweeën, versmal dit vlakbij de stoplichten. Houd de lichten in bedrijf. Geniet van de chaos en vergeet vooral geen politieagent achter de bosjes te plaatsen.


Men neme……..

Een aanslag OZB, verhoog de waarden van de onroerende zaken en handhaaf de tarieven. Stel zelf de commissie Beroep- en Bezwaarschriften samen en mandateer alle bevoegdheden aan een bevriende ambtenaar. Laat de gegevensstroom en waardebepaling over aan de private sector, zoals een goed bestuurder betaamt, maar vergeet vooral de ondersteuning via internet niet.


Men neme……..

Duizend bomen, duizend zaagmachines, duizend miljoen euro's, duizend vrachtwagens, duizend maal duizend vierkante meter uitstekend vogelweidegebied, duizend bezwaarmakers, duizend maal duizend kubieke meter beton, duizend maal duizend ton betonstaal, een handjevol woonwagenbewoners, duizend maal duizend decibellen, duizend maal duizelingwekkende hoeveelheden water en uitlaatgassen, maar vergeet vooral niet op tijd de psychiater en het astmafonds in te schakelen als alles klaar is.


Men neme……..

Joop den Uyl. Geef het Nederlandse volk een auto. Groot of klein. Stuur ze naar de bossen en het strand. Laat het volk vrolijk zijn. Doe er kinderbijslag en een gratis ziekenfonds bij. Stuur Joop, Jeltje, Wouter en Ed naar huis. Kondig beroerde tijden aan en verkoop de rijkdom aan de Europese Unie. Neem alle armlastigen tot u en leef het leven volgens de leer van Jan-Peter, maar vergeet vooral niet de wegenbelasting te verhogen, de parkeertarieven te vervijfvoudigen, de accijnzen en ziektekostenpremies meer dan twee keer te verdubbelen, de euro in te voeren en de radarverklikkers te verbieden. 


Men neme……..

De Laan van Ouderzorg. Bouw er flats met torenhoge huren, zodat men van het uitzicht op de Houtkamp kan genieten. Plaats daar na enkele jaren op elke kopkant een paar wolkenkrabbers tegenaan. Geef de gedupeerde huurders een nieuwe keuken of een gewit plafond en zeg dat het vooral niet anders kon, maar vergeet vooral niet de huren van die flats te verlagen, die van de wolkenkrabbers te verhogen en een muziektent in de Houtkamp te plaatsen.


Men neme……..

Sociale woningbouw. Kies daarvoor het mooiste gebied van het dorp. Plaats er een rotonde naast. Breek het zwembad af en bouw een school naast de A4. Versmal de wegen en leg een doorgaande route naar het industrieterrein aan. Plaats wat extra bedrijven erop, liefst met zwaar vrachtwagenverkeer, maar vergeet vooral niet de stoplichten, de beschermende oversteekplaatsen en de flitspalen. Houd een agent achter de hand die anders in diensttijd wellicht in Amsterdam wordt geflitst.   


Men neme……..

De Kama Sutra beurs. Plaats een stuk of drie billboards op de Engelendaal. Kap er desnoods een paar bomen voor en zet één billboard voor Arie zijn huis. Deze week start de beurs. Geheid dat Arie zijn lidmaatschap van het CDA op gaat zeggen als hij de advertentie op het bord ziet staan. 


Eddie

copyright Ton de Vrind Photography © 1995-2024