Aura

Wat is een aura? Er zijn veel definities gegeven voor dit verschijnsel dat voor "normale" mensen niet is waar te nemen.


Helderzienden of speciale aura-readers zijn het erover eens dat het om een energieveld gaat dat zich om het fysieke lichaam bevindt.


Aura's lijken op lagen gekleurd licht rondom het fysieke lichaam. Helderzienden en paranormaal begaafden kunnen aura's waarnemen. De verschillende kleuren van het aura duiden op emotionele, geestelijke en spirituele staat van de persoon of ander levend wezen. Iemand die aura's leest en er een diagnose bij kan stellen noemt men een auraloog of tegenwoordig aura-reader.De volgende kleuren dienen als interpretatie van de aura, waarbij de kleuren in vele verschillende schakeringen en vormen kunnen optreden. Alle kleuren kunnen naargelang de intensiteit, samenstelling verschillende betekenissen hebben.


Rood:


Staat voor vitaliteit, lichamelijke gezondheid, activiteit maar ook stress, hyper-activiteit, onevenwichtigheid, sexuele energie, emotionaliteit


Oranje:


Staat voor zelfverzekerdheid, actieve intelligentie, concurrentiedenken, genezend.


Geel:


Staat voor sterk intellect c.q. persoonlijkheid, kennis, moed, gevoelscontrole, ignoratie, egoisme


Groen:


Staat voor groei, verandering, liefde, tevredenheid, eenheid van lichaam ziel en geest, verbondenheid met de natuur, behoefte aan zekerheid, communicatie, gebonden aan materie.


Blauw:


Innerlijke zekerheid en evenwichtigheid, genezende kracht,

intuitie en zuiverheid.


Paars:


Staat voor sterke intuitie, creativiteit, bovenzinnelijke vermogens, opnamevermogen voor spirituele informatie.


Wit:


Staat voor hoogontwikkeld wezen, spiritualiteit, sterke verbinding met het geestelijke, niet aardsgebonden, hoge energie.